Logo medila sistemКАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ, КАБЕЛЕН ИНТЕРНЕТ, WIFI, ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

vhod klient2 Инструкция за заплащане МЕДИЛА-СИСТЕМ ЕООД Безплатни обяви за град Годеч Медила систем - цени и услуги

line x5

Взимат ни плачещата икона! ДА, ама НЕ!

ikonaИконата, която проплака в дома на Иванка и Тодор Арсови продължава да бъде посещавана и почитана до ден днешен. Притежателката на иконата – Иванка Арсова, която почина от коварна болест, беше с два инсулта, 7 сърдечни операции и живееше с два пейсмейкара. Леля Вана беше много позитивна, усмихната, разговорлива, сърдечна и честна. През къщата на леля Вана преминаха хиляди хора от цяла България, а и не само.

Приживе Иванка Арсова разказваше за излекувани хора и много чудеса, които са се случвали в дома и. Многократно леля Вана правеше дарения на детската градина, училищата и бедни хора.

Сега малката стая, където проплака иконата се е превърнала в параклисче. Пълно е с всякакви икони и дарения. В един ъгъл седят снимки на убитият ни съгражданин Христо Миланов. Според наши източници иконата е плакала кървави сълзи по време на жестокото деяние. След кончината на леля Вана тръгнаха и много слухове. Една от най коментираните теми беше, че иконата ще бъде прибрана и взета от Софийска митрополия. Да проверя този слух и да видя, какво се случва в дома на покойната жена отидох навръх Ивановден. Посрещна ме мъжа и – Тодор, който с мъка си спомня за съпругата. Сподели ми, че след филма, който гледахме по Нова телевизия заснет за чудото много повече хора са посетили дома в Годеч. „ Идват постоянно хора ... с автобуси идват, молят се ...” – разказва Тодор. Попитах го директно дали е вярно, че ще взимат иконата, а той директно отговори, че иконата няма да мръдне от дома му, защото тя е намерила утеха тук и тук е заплакала. Плачещата икона, която се превърна в наш талисман е посещавана повече от чужди хора, а все по – рядко от местни. И във филма на Мартин Карбовски видяхме онези безверни и завистливи хора, които ръсеха глупости и бълваха завист и злоба срещу жената и иконата. Всеки от вас може да се помоли и докосне до святото чудо по всяко едно време.